Инструкция за самостоятелно вземане на павилион за пчели с рисунки

Всеки пчелар, който иска поне малко да облекчи своя труд и повишаване на производителността на пчелина, не един път съм се замислял за възможността да направите павилион за пчелите със собствените си ръце, инструкции и планове, отдавна вече са представени в специализирана литература за отглеждане на пчели.

Рано или късно, в пчелините на всякакви мащаби, се появява нуждата за оптимизация на пространството. Съдържанието на пчелите в павилиони — истинското решение на ситуацията, защото той може да побере не повече от дузина кошери, но на места отнема съвсем малко.

Характеристики осигуряват оптимална температурата на съдържанието в палата, така че съоръжението не се нуждае от допълнително утеплении. Такава къща е удобна за всички аспекти на съдържанието на пчелите, дори и за изпомпване на мед.

Пчелопавильоны, техните видове и характеристики

Нови перспективи се отвори в най-консервативната областта на селското стопанство, когато е намерил популярност павильонное съдържанието на пчелите. Нещо огромно количество положителни отзиви, което и до днес не престава да получавате това изобретение, говори само за себе си. Мисля, че на стационарен павилион за пчелите, конструктори не са спрели дотук, а са се развили точно същия дизайн, само на подвижното.

„Пчелодома на колела“ може да се замени улики и пчелина, повишаване на сезонни ниво на култура на мед. За разлика от стационарни, подвижни павилиони за пчелите дават възможност разстоянието по всички цветна медоносам региона. Ограда на пчелно млечице, отсаживание пластове, на пчелина за „мобилен“ за събиране на мед, работа на мобилни опрашители — много възможности за развитие на посоката на отвори всички пасечникам пчеларството в павилиони.

За организиране на знания трябва да стане ясно разделяне на проекти от типа им. Единственият критерий — мобилност:

 • подвижни;
 • неподвижни.

Тук всичко е пределно ясно. Дооснастить стационарен пчелопавильон платформа за придвижване на много затратно, затова по-добре е предварително да определите с избора си и купите или да направите павилион със собствените си ръце веднага на правилния тип.

Това е интересно:  Колко мед дава един кошер за сезон: от какво зависи

Както показва пчеларството опит, най-ефективно и лесно може да се кассетный палата. В него е по-удобно място, чак до късна есен, провеждане на превантивни мероприятия по отсекам, а по необходимост, и лечение. Кассетное настаняване включва зимата насекоми, което ще позволи да не се изгради отделна зимното помещение.

Такъв тип „общежития“ – най-лесен за транспортиране до местата на цъфтежа. С всички манипулация напълно да се справи пчелар себе си, трябва само да се постави павилион на гладка повърхност и се отварят/затварят прорез.

7 аргументи „за“ bee палата:

 1. На първо място трябва да се подчертае още веднъж възможност бързо да се движат в зона на цъфтящи медоносов.
 2. Възможност за съдържанието на пчелите в павилиони и помага да се избегне скъп и отнемащ време на строителството зимни помещения.
 3. Просторна работна зона, която може да се проектира така, че между етажите монтирани уликов от двете страни остана пас за пчеларя. Това ще даде възможност да работят дори и в лошо време.
 4. При желание може да се изгради павилион за пчелите със собствените си ръце, с допълнително домакинството помещение. Може да се оборудва като предмети за живеене, така и инструмент за изпомпване на мед.
 5. Планира да купи или построи палата, трябва да се грижи за утеплении на покрив и стени. Това ще помогне да изгладят и силни студове, и непоносимата жега.
 6. Пчелен павилион — конструкция енергонезависима. Дори осветлението тук е оставено, при производството на оставляются лючки от плексиглас в тавана, а битовка, ако тя е налице, може да бъде остеклена конвенционалните прозорци.
 7. За максимална функционалност на предназначението, дадено на всеки свободния сантиметру пространство. Така че кухини под тавана, над третия ли още не кошерите са пълни технически чекмеджета, в които можете да съхранявате на работния инвентар. Под паркет може да се намери направен „багажното“ отделение за контейнери, рамки, резервни корпуси.

Всяка мобилни конструкция на павилиона, каквато тя не е събиране и промяна, трябва задължително да има спирачна система, която може да работи в тандем с ръчни спирачки, да имат надеждно устройство благополучно и противооткатные подпори под колелата. Вреди ще дооборудование ръчни спирачки, механично приводящими в действие подложки.

Това е интересно:  Формирането на слоеве пчелите: видове

Вероятно всички минуси павильонного съдържание са очевидни, но въпреки това трябва да ги изброят. Първата и най-очевидната — повишена вероятност от развитие на епидемия от инфекциозни болести.

Ограничено пространство допринася за бързото разпространение на инфекции, и други семейства просто губят шанс да се избегне заразяване. Заедно с това вървят и инвазионные заболяване и загуба на прелетни. За съжаление, не е изключен факт лутане и рали на пчелите.

Липсата на осветление и простор може да повлияе отрицателно върху качеството на грижа за пчелосемьями. Също така многократно са били наблюдавани факти кражба сред самите пчели. Поради високата концентрация на насекоми в малки площи става твърде силна от изкушението „да се забавляват“ непознат мед.

Какво трябва да направите, за да сведе до минимум негативните фактори павильонного съдържание:

 • Пчеломатки използват изключително плодные.
 • На първо място трябва да бъде хигиена и чистота, поддържане на съоръжения в поддържан вид.
 • Обърнат повече внимание на ветобслуживанию на пчелите.
 • За поддържане на правилните температури оборудване на ефективна система за вентилация.
 • Избягвайте лутане пчелите могат да оставят ги визуален ориентир. Подходящ начин — оцветяване на предните стени на различни ярки цветове, етикетират различни марки и обемни фигури.

Как да се изгради пчела „апартамент къща на колела

От теоретична база, може да се счита, подредени. До началото на строителството трябва да се вземат предвид още няколко точки, една от които настоява да се ограничи броят на планираните отделения двадесет. Като показа на практика павильонное пчеларството, при по-голям брой „помещения“ пчели започват да пречат един на друг.

Всеки проект разчита започне с рисунка или схема. Трябва да помисля и зарисовать:

 1. Размери, съвместими с възможностите на колата, ремарке или платформа.
 2. Планираните помещения — битовка, работна зона.
 3. Вентилационни проходи и отвори за естествено осветление.
 4. По желание отопление дизайн.
 5. Различните отделения и отделения за съхранение на принадлежности.

В хода на обучението трябва да се въоръжите с всички требующимися материали, като например:

 • Платформа или ремарке, ако е планирано мобилни конструкция.
 • Инструменти за заваръчни работи.
 • Крик.
 • Измерител на нивото.
 • За организирането на надеждна рамка от метални греди и/или дървени греди.
 • Дъски.
 • Всевозможный крепежни елементи — самонарезни, пирони.
 • Покритие за покриви, най-често покриви.
Това е интересно:  Правилата на пчелите в населените места емитенти на санитарни

Видео: павилион за пчелите.

Подробно описание на етапите на монтаж

И така, цели, определени, изготвен чертеж, материали, събрани. Можете да започнете основната работа. От самото начало трябва да се адаптира пчелен къща под растеж и други размерите на самото пасечника, за да не се докосват покрива главата си и свободно да се разгърне на пътеката.

Ширина по-малко от 80 см пас не може да направи, в противен случай няма да може да мине мед екстрактори, стандартни размери. А ето дължина съоръжения могат да се изберат от всяка, в зависимост от броя на уликов и тяхното местоположение.

На следващо място, като направите няколко прости изчисления, трябва да се въоръжиш с подготвени предварително домкратом и измерителем нива и да изложи е точно ремарке или платформа. Това е важен момент, за да, като довежда работата до край, не се разочарова, след като видя кривата палата. Сега, ако има такива — запознат дървени елементи на ремаркето. Пол по възможност се отчита.

Това е нашият момент да преминете към сварочным работа. Изработена рамка от еднакви метални греди, след което към него могат да бъдат определени дървени греди, а те, от своя страна, вкарва дъска (с цел икономии, взети нешлифованные).

Дъски отгоре се припокриват листа от ПДЧ, в които се поставят покривни материали. На този етап се правят отвори за люкове и прозорци. Важно е да не забравите да оставите процеп по периметъра, която след това да може да бъде използван като прилетную дъска.

На този и завършват с цялата подготвителна работа. Пчелар само остава да се подпре с рамки кошери и е време да отидете на пътя. Улики трябва добре да се заключва, за да се избегне накланяне или изместване по време на движение. Най-сигурният вариант — плътно монтирани „апартаменти“ подпре един брусом. Заслужава да се грижи за стъпалата, за да се осигури комфорт на обслужване и експлоатация.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *