Дальневосточные пчелите


Източна пчела напълно оправдава името си. Тя всъщност е в големи количества обитава територии в Далечния Изток. Този вид е разпространен, защото е естествен, натурален. Това не са избрани от пчелите, които са били изтеглени посредством кръстосване и други начини. Не може да се каже, че те имат силни защитни свойства, но всичко, което те имат, им дала природата.

Източна пчела

Сравнение с други породи

Най-често сравняват дальневосточную пчелите от централната руска, тъй като те са подобни по-общо. И така, първото нещо, което се набива в очите, размерът на тялото, малко по-малко. В никакъв случай не може да се нарече това е минус, тъй като по-дребни насекоми е по-енергичен и пъргав, следователно изпълнява своите функции по-бързо.

Погрешно се счита, че се дължи на това, служителите носят по-малко мед, напротив, повече. Факт е, че размера на семейството, поради мелкоты на пчелите се увеличава, а това е важно предимство.

Боядисване на сива, малко жълтеникав. Разбира се, това е достойнство, тъй като ярки жълти видове често страдат от птици и хищни насекоми, тъй като са много забележими. Жълтеникави полухалки на корема не привличат внимание. Като цяло цвят с източна пчелите е много успешен. Тези пчели са най-незабележими и живучие. Също така понякога обръщат внимание на това, че хобот няколко длинней, отколкото при другите породи. Това помага в работата, но не може да се нарече това е много сериозно предимство.

Важно предимство е това, че дальневосточные пчелите не нападат пасечников, по-спокоен, отколкото представителите на бялата раса. С тях се работи много лесно. Дори неопитни пчелари спокойно с тях се управляват. Мед и цветен прашец в кошера са много, а ето прополис малко. Това говори за това, че защитата е доволна ниска. Това е основният недостатък на породата. Кърлежи и въшки, фабрика, с променлив успех, а ето бактериално и вирусно заразяване може да бъде пагубно.

Достойнството на вида

От източна пчела има един важен плюс – тя не се страхува от студ. Разбира се, това може да се разбере и по името. Добре понасят зимата, може сами да се справят със студени тръпки. Устойчиви на следните заболявания:

  • гнилец;
  • причинява nosema;
  • токсикоз.
Това е интересно:  Указания за употреба на мравчената киселина за профилактика и лечение на пчелите

Пчеларите е много радостен е фактът, че през пролетта на източна пчела се събужда много рано. Семейството се развива много енергично и бързо. Царицата снася около 1700 яйца на ден, което по принцип не е много висок процент. Но трябва да се вземе предвид и това, че процентът на излюпените ларви и записани лица повече. И повече насекоми се поставя в кошера, което значително ускорява вътрешна работа.


You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Използваме "бисквитки", за да ви предоставим възможно най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Продължавайки да използвате този сайт, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
Приемете
Privacy Policy