Чернокленовый мед: полезни свойства

Чернокленовый мед – доста рядък сорт, се събират през април и май. Основен източник за събиране на цветен прашец и нектар е храст татарски клен. По нашите ширини той расте навсякъде.

Чернокленовый мед

Заслужава да се отбележи, че чернокленовый мед е известен със своите полезни свойства и необичаен вкус.

По какво се различава мед от черноклена от други сортове?

В състава на този продукт на пчеларството се съдържа само 30% захароза. Именно затова тя може да се включи в диетата на болни от захарен диабет. Вкус на продукта не е толкова сладък, както сме свикнали, така че при първа дегустация не винаги успява да го отнесем към мед. Продуктът е с леко тръпчив вкус. Освен това, той е много здрав и дълго време не кристализира. Благодарение на това тя може да се съхранява няколко години.

При това в продължение на целия период на съхранение се запазват полезните му свойства.

Сфера на приложение на мед чернокленового

Този продукт се използват:

  • при лечение на заболявания на венците;
  • за контракции на матката след раждането;
  • с цел нормализиране на перистальтики на червата;
  • за да се подобри работата на стомашно-чревния тракт;
  • козметика;
  • при токсикозе по време на бременност.

Медът е тъмен чернокленовый се отнася до диуретични вещества, затова му препоръчват да се вземат при заболявания на бъбреците и отделителната система. Той отлично се справя с с отоци. Освен това, кленов медът има противорвотными свойства и поради това може да определяни на бременни в периода на токсикоза. За това му е необходимо да се разрежда в чаша вода и се пие на празен стомах.

Това е интересно:  Какво може да се обозначи приснившийся човек в съня си пчелен мед?

В състава на меда чернокленового съдържа голямо количество витамини и микроелементи

Препоръчително е да направите това още преди ставане от леглото.

Заслужава да се отбележи, че черноклен расте в Сибир и Кавказ. Именно в тези географски ширини е известен чернокленовый мед. Той е достатъчно скъп и се отличава с тъмен цвят. Но благодарение на прозрачност, е много трудно да бъде объркан с елда продукт.

В състава на меда чернокленового съдържа голямо количество витамини и микроелементи. Заради това се препоръчва да се използва от хора с бери-бери. Много е полезен този продукт деца. Може да се използва при лечение на простуда или като тонизиращо средство. Заслужава да се отбележи, че това вещество децата могат да се дават само след като се увери в липсата на алергия. В продукта се съдържа и витамин РР, който се бори със свободните радикали. Ето защо дадено вещество се използва за подмладяване.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *