Черен мед: снимка

Има много сортове мед, но в нашата страна на обикновения потребител, са известни сортове жълто и коричневатого цветове. Цвят на пчелен нектар пряко зависи от медоноса, също са известни разновидности на тъмните цветове. Има и мед, черен, който се както у нас, така и в чужбина.

Черна мед

Медена роса черен мед

Този нектар става с иглолистни дървета. Той се различава характерен аромат и тъмен цвят. Освен това го използват за лечебни цели. Основно лечение на заболявания на дихателните пътища, тъй като етерични масла от борови иглички е отличен за разреждане на храчки.

Най-интересното е, че насекомите се събират такава нектар не с цветя, а от секрети на кората на дърветата. Обикновено течността се отделя по време на суша. Този нектар е вредна за пчелите, той причинява диария, а през зимата бързо кристализира. Ето защо не го използват като храна за тружениц.

В нашите географски ширини черен мед събират от цветове на див кимион. Чашка пъпки съдържат бял и цветен прашец, и само център боядисани в тъмен цвят. Този нектар е много полезен и рядко, така че си струва скъпо. Именно от кимион получават черно мед от Египет. Египетски пчелите събират нектар в планинските райони, далеч от пътища на населените места.

У нас този продукт се използва за лечение на такива заболявания:

  • гастрит;
  • язва;
  • анемия;
  • болки в гърлото;
  • бронхит;
  • заболявания на бъбреците и черния дроб.

Благодарение на черно мед може да се лекува анемия и за укрепване на имунната система. За това чаена лъжичка нектар се разтваря в топло мляко и се приемат преди лягане. За да се отървете от болки в гърлото, лъжица нектар бавно рассасывают. В Египет широко приложение е станал на вещество въз основа на тъмно нектар, сусамово масло и черен кимион. Тези съставки се смесват и настояват.

Това е интересно:  Използва ли козе rue като медоноса и какви са неговите полезни свойства?

Използват вещество не само вътре, но и за външно приложение. Те се намазва с рани и синини. Много често черен мед, извадени от тялото на червеи. Този нектар има глистогонными свойства. При съхранение на този продукт се използват контейнери с тъмни очила, тъй като преки слънчеви лъчи оказват неблагоприятно влияние върху качеството на нектар. В никакъв случай за съхранение на черна мед не се използва метална купа.

Народни лечители от черно мед се произвежда различни тинктури и хранителни смеси. На тях отлично се лекува анемия и дори туберкулоза. Смята се, че имотите кимион, подсилващ ефект от използване на продукта. Но благодарение на черна мед от Египет, за да може да се излекува повече заболявания, отколкото обикновен кимион масло.

Меласи

Това също е разновидност на черното мед, който се произвежда в Египет. Това е изкуствен продукт, който се добива от тростникового сок, без значение за пчелите той не е. Най-интересното е, че по черен мед в Египет се заменят захар при приготвянето на сладкиши. Продукти получени от ароматни и пикантни. Народните лечители твърдят, че меласи полезна кърмещи майки, тъй като засилва кърмене.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *