Бортевой мед: полезни свойства, снимка

Мед от диви пчели се счита за най-полезен. Това се дължи на тяхната устойчивост на замръзване и изпълнението. Заслужава да се отбележи, че бортевой мед събират в специални кошерите. За събирането на този продукт и декорация на жилища на пчелите правят специално една куха.

Бортевой мед

Този продукт се счита за дивата природа, тъй като за оцеляването му от пчелар, не се изисква много усилия и време. Достатъчно навреме, за да измислям една куха и просто да се съберат на крайния продукт. Бортевой мед се директно в питите, така че той е наситен с восък, пчелен хляб и прополис.

Благодарение на това, че този продукт се събират в диви гори, далеч от пътища и фабрики, той е с приятен цветен аромат и невероятен вкус. Цвят на продукта тъмен, а последователността е много гъста. Бортевой мед, дълго време запазва своята плътност и не кристализира.

Полезни свойства бортевого мед на диви пчели:

  • екологично чист;
  • наситени с минерали и витамини;
  • съдържа голямо количество восък, цветен прашец и прополис;
  • дълго време запазва хомогенна консистенция.

Как да див мед бортевой и запазване на дърветата?

За това е отрязан сухо регистър на бор в тестето.

Във вътрешността на всяко парче дърво произвежда една куха и малък отвор, за да вдлъбнатината

Във вътрешността на всяко парче дърво произвежда една куха и малък отвор, за да прорез. Не забравяйте да направите амортисьор, че по време на изпомпване на продукта получите достъп до сотам. Такъв импровизиран къщичка за дивите пчели прикрепен към живия дърво с помощта на тел. Как изглежда една куха за събиране на мед бортевого, може да се види на снимка.

Това е интересно:  Дягилевый мед: полезни свойства, снимка

Характеристики на събиране на

Див бортевой мед събира с дървета, храсти и билки. Той е наситен с полезни витамини и има приятен аромат. В момента в нашата страна не остава толкова много девствени гори, така че една от най-ценните се счита за башкирски продукт. В края на краищата, Башкортостан – на територията на екологично чисти гори.

Събиране на мед бортевого – трудна задача. Той се събират ръчно, без използване на изпомпване. Пита се различават от домашни своята пирамидална форма. За събиране трябва да се носят защитен костюм, тъй като отрова на диви пчели е много опасно и може да доведе до силен оток. Трябва да амортисьор с хралупи и да се възползват от него клетка. За да отвлече вниманието на пчелите, може да се използва дим. Той уведет насекоми от гнездата си.

От толкова сложен процес на събиране на продукта при него е доста висока цена. Този продукт се счита за елитен и може да се различават по цвят от сортове, събрани в друга местност. В някои райони на бортевой мед е с бял цвят, а в някои — тъмно кафяво. Всичко зависи от растителност на конкретния парцел. Разликата от вкусове се дължи на различно съдържание в продукта, цветен прашец, восък и цветен прашец. В състава на това вещество съдържа и пчелна отрова, обножка, пчелно млечице, пило, прашец и восък.

 

Бортничество – древен риболов

Бортничество – древен риболов, които са правили нашите прабаби и прадядовци. Оттогава технологията на събиране на мед бортевого малко се е променила. Една куха все още е инсталиран на светлинни години от цивилизацията, а за събиране се извършва само веднъж на сезон. Това е началото на пролетта се извършва инсталиране на хралупи, а в края на лятото се прави за събиране на мед. За това време диви пчели изпълват клетка полезен продукт. В крайна сметка вие получавате ценно средство за лечение на много заболявания.

Това е интересно:  Эспарцетовый мед: полезни свойства, приложение и снимка

Прилагането на мед бортевого

  • за лечение на ангина и ВЗЕМАНИЯ;
  • с цел подобряване работата на ставите;
  • за лечение на бъбречни заболявания;
  • при рехабилитация след инфаркти и инсулти;
  • за лечение на кожни обриви, екземи и дерматити.

В състава на меда бортевого, съдържа много минерали, така че да го използвате за алкализация на организма. Благодарение на това да успеете да се отървете от камъни в бъбреците. При бременност е показано прилагането на мед на диви бортевого. Той насища организма с микроелементи и освобождава от токсикоза. Потомство в състава на вещества, ще излекува болести на хормоналния характер, тъй като тя съдържа компоненти, свойства близки до хормони. Те могат да бъдат лекувани гиперплазию на простатната жлеза, а също така и сексуален изостаналост.

Трябва да се има предвид, че медът див бортевой не се продава във всички магазини, тъй като е скъпо и доста рядко. То може да бъде закупен на изложения и панаири. Обикновено див мед бортевой прилагат в глинени саксии или кедрови бъчви. Това допринасят за безопасност на продукта.

You May Also Like

About the Author: pchela

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *