Amoebiasis пчелите: лечение

Amoebiasis пчели

Определение

Amoebiasis на пчелите е опасно заболяване, което се характеризира с поражения мальпигиевых съдове, предоставящи подкрепа на насекоми. Тази болест е инвазионной, т.е. тя се дължи на паразитированием най-простите организми. Страдат преди всичко възрастни пчели. Причина за това са, на пръв поглед, безопасни и безвредни амеба. Всички съвременни пчеларите трябва лесно да се разпознават това е заболяване на първата черта и незабавно се пристъпи към лечение, тъй като в противен случай могат да загубят кошер, а може би и в целия пчелин.

Заболяване

Първоначално, извън телца на пчели, амеба са под формата на цисты. Това е особен сферична яйца. След известно време амеба вылупляется. Тя се предвижва вътре индивиди чрез фалшиви крака. Те имат остри извити в краищата, препоръчително е да се запознаете със снимка). Паразити могат да бъдат в организма на пчелите повече от половин година, ако за тях са създадени благоприятни условия.

Паразити могат да бъдат в организма на пчелите повече от половин година

Опасно е това, че амеба предизвикват поражението мальпигиев, което води до недомоганию, а след това – смърт на насекомото. Лошото е, че умира възрастен трудоспособный челяд, след това функционирането само на кошера като цяло може да се прекрати. Трябва да се помни, че всяка инвазионный мор може разнестись в рамките на няколко дни из пчелина.

Пчела заглатывает киста. Тя попада в средното черво, поражението мальпигиев започва след около две седмици след заразяването. Много болната пчела разпространява цисты с изпражнения. Лошото е, че те могат да бъдат в спящо състояние за няколко месеца. Тоест, при възникване на заболяване трябва да се извърши щателна дезинфекция. Изпълнявате това дело, не може, тъй като в един момент паразит ще бъдете изумени от всички пчели, и тогава това ще означава гибел на цялото семейство.

Причини за заболяването

Не е застрахован от проблеми с нито един кошер, но все пак трябва да се знае ясно предпоставки болест, да се разбере, че е станало причина за появата на заболяването. Трябва да се помни, че заразена пчела вече не подлежи на лечение. След поражението на мальпигиевых съдове идва не за миг, но неизбежен смърт на насекомото. Така че, предтеча на болестта:

  • лошото качество храна;
  • охлаждане;
  • причинява nosema.

Заразена пчела вече не подлежи на лечение

Причинява nosema – също инвазионная заболяване, причинено от други микроорганизми. Тя също е много опасно. И тя също отчасти е свързана с поражение на мальпигиев. На базата На нея може да се появят и amoebiasis. Разбира се, били са само условия, в които активно се развива болестта. Причината за заболяването са цисты, които попадат вътре пораснала чрез:

  • храна;
  • вода;
  • опис.

Това означава, че в редица случаи е причина за заразяване може да стане самият човек, който е използвал нечист инвентар. Трябва да бъдете внимателни, дори и в случаи, когато купувате втора употреба на помощни средства и дрехи. Всичко това трябва да се проведе предварителна дезинфекция. Само в този случай може да гарантира, че информацията не боли дават кошера и на пчелина като цяло.

Симптоми и лечение

Много любители и професионалисти на пчеларството често се интересуват от въпроса, как бързо да се определи, че семейството е болен, за да се пристъпи към по-бързото лечение. Първо, знак е за намаляване на броя на пчелите в кошера. На второ място, може да забележите трупики насекоми извън кошера. Amoebiasis на пчелите, а след това да има отстъпление мальпигиев, не се лекува толкова трудно. Факт е, че в съвременния свят има специални средства („Ноземат“ и канди), въз основа на които е произведен сиропът, който се поставя в кошера.

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *